Известие

Collapse
No announcement yet.

Как грозното патенце стана лебед...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Събев
    Има колкото си искаш луди да си глезят 33-ките!
    Не си мисли че са малко!
    Хаиде да се преброим сега е на мода, макар че пилците се броят на есен
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
    Alfa Romeo 33

Comment

Първоначално публикувано от canev
      Е може би съм луд да хвърлям пари по тая кола, но пък стана много хубава, така че изобщо не съжалявам... Като я спра до някаква уродлива нова кола моята се откроява като ферари.
      Е точно заради това си ги гледкаме и обичаме тия колици. И верно - не са хич не са малко хората, дето пръскат пари за да си поддържат и глезят 33-ките - бройте и мене
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Ами може всеки който си обръща повече внимание на колата да си
        каже и ще видите че хората не са малко!
        Аз също пръскам доста пари в нея ама не ми пука, колата ме радва и
        си я гледам!
        И аз като колегата я боядисах цялата преди месец, но поне знам
        че сега е добре и ме кефи!
        Браво колега,само така!
        Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

...................

Аз също я подготвям в момента за боя (ще и сменям цвета от зелен на черен) ......... очаквайте скоро снимки + инфо .......... Искам да стане неповторима ........... Май съм влюбен
          Алфа 33 - 1.4 I.vE.ta BOXER - 92г - изгубена завинаги
          Мерцедес С180

Comment

бе хубаво сменяте цветовете вие като все едно свещи сменяте ,ма немислите ли че е грозноватичко като отворите където и да е и отвътре друг цвят,иначе то се знае че цвета е червеният ,но поне да е цялостно

Comment

................

Първоначално публикувано от MrX
              бе хубаво сменяте цветовете вие като все едно свещи сменяте ,ма немислите ли че е грозноватичко като отворите където и да е и отвътре друг цвят,иначе то се знае че цвета е червеният ,но поне да е цялостно
              Извинявам се че пиша в чужда тема , но не се саържах

Много ясно че цялостно ще я боядисвам + отпред коша (след два - три дни свалям и двигателя ) Днес ще свалям броните, за да огледам на критичните места , защото и отдоло ще има боядисване ...... хайде няма да съсипвам на колегата темата повече....

поздрави
              Алфа 33 - 1.4 I.vE.ta BOXER - 92г - изгубена завинаги
              Мерцедес С180

Comment

Здравейте отново. Няма смисъл да спорите. Всеки си прави кенефа както си иска, също така всеки си има свое мнение, което трудно се променя. Да ви кажа сега за праговете и да завършвам колата. Тя всъщност отдавна е готова цялостно, само че все не намирам време да пиша. Праговете ми бяха нормални /от тия правите от край до край/ и аз исках да сложа от издутите като на QV. Хубаво ама те не се намират. Къде ли не търсих, по морги по обяви и няма. Накрая намерих при Лисан, но той ми искаше 60 лева+куриер до Велико търново=65. Еба те щяха да ми излязат златни. И реших да си надградя моите със стъклопласт да станат издути. Аз се бях занимавал преди време с едни спойлери на една ямаха и горе долу бях му хванал цаката на мацането със смола, само че не в такива мащаби. Освен това такива прагове бях виждал на живо преди 3 години /на един приятел QV-то.той м/у другото го продаде някъде в София.Много бегаше но накрая започна да му пада полуоската,явно ударите му бяха доста/, както и да е-не можах да намеря жива 33-ка с издути прагове,поне размери да смъкна, но имам доста снимки и от там мащабно определих размерите. Реших да използвам полиеретанова пяна /дето уплътняват дограмите/ за основа на модела. Първо го напластих отгоре върху стария праг повече от необходимото за да може след това да се оформи както трябва. Нямам снимки преди да ги оформя, но мисля че не е голяма загуба. Ето как изглеждат след като ги оформих грубо с нож и шкурка 40:

Доста е грубо и на нищо не прилича, но ще добие вид. Бях оставил пяната да съхне през нощта и тя се беше наклонила не на където трябва и затова в долната част съм попълвал с фибран, но ако се работи вниматекно и постепенно да се наплъстява ще стане ок. Но това не му пречи, пак стана. На последната снимка се вижда профила който трябва да се получи. Той всъщност е точно продължение на предната част и е само с прави равнини, така че е лесно да се оформи. В долната част /пак на последната снимка има едно празно триъгълниче, което запълних с фибран. След това трябва с нещо да се запълнят тия дупки, защото много смола и много кит ще трябват иначе. Може да се запълнят със силикон или с гипс, но аз реших да ги облепя с тиксо. Ето снимки:

Много приличат на истински нали, но са още доста мекички. За да се вкоравят трябва да се покрият с полиестерна смола и един специален стъклен плат, който се слага за арматура. По принцип смолата май не се продава на дребно, има баки по 20 кира които струват 100 кинта. Аз имам един познат, който прави стени за скално катерене и от него си купих едно кило за 4 лева, а плата ми го даде бонус-разни парчетийки дето му остават. Нямам снимки от момента на покриването със смолата, но общо взето е голяма мацаница, който се интересува мога да му кажа как става точно работата. Ето снимки на праговете след един ден съхнене на смолата:

Доста са неугледни и много бодат,трябва да се внимава. След това започва якото шкурене-първо с ъглошлайфче се магат излишните места, после с дървено трупче с шкурка 40. Стана по-бързо от колкото очаквах. Тая едрата шкурка го яде много лесно. Само че се дига страшно много прах и трябва да се работи с маска и ако духа вятър е още по-добре. За 2 часа ги бях оформил и двата и започнах да попълвам дупките с кит. Дупчици винаги има, първо се действа със стъкления кит, след това с другия. Може би 5 пъти китвах и чкурих, докато се изравни. Ето снимка на какво заприличаха:

След това една ръка шприц кит. След шприца лъснаха още няколко дефекта които трябваше да се коригират:

След това шприца се шкури с 400 след което още една ръка шприц кит и отново се шкури с 400 и е готово за боя. За всичките прагове /4-те части/ купих 150 грама боя и ми стигна перфектно за 2 слоя. Ето снимка какво се получи в крайна сметка след 4 дена бачкане:

Ето какво се получи с малко мерак и 23 кинта-4 за пяната, 4 за смолата и 15 за боя. Смятам че стана доста добре, сами преценете:

Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе...

Comment

Добре са станали,но ме притеснява да не се нацепят Иначе аз продадох една Imola(те са с раздутите прагове) на един Данчо от В.Търново

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Само времето ще покаже дали ще се нацепят ама мисля че ще държат. А иначетая сивата не съм я мяркал. Т-во е малък град и ги знам всичките, мога да ги изброя на пръсти,ама всичките са едни гробници мани мани. Всички ги карат до разпад, нищо не бутват. Ама държат ей. Има една от старите от малък я гледам в съседния блок и все е в едно и също състояние и постоянно я карат

Comment

Тая е черна металик ама от светкавицата така изглежда.А това момче е 85/86 набор студент има по-голям брат и го няма във форума

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Само времето ще покаже дали ще се нацепят ама мисля че ще държат. А иначетая сивата не съм я мяркал. Т-во е малък град и ги знам всичките, мога да ги изброя на пръсти,ама всичките са едни гробници мани мани. Всички ги карат до разпад, нищо не бутват. Ама държат ей. Има една от старите от малък я гледам в съседния блок и все е в едно и също състояние и постоянно я карат
                        Колега, ела да се запознаем на някоя срещичка Впрочем мисля , че сме се виждали с теб. Навремето не продаваше ли едни джанти 16-ки?
                        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Колега кво стана с колата, що я продаваш
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                          Alfa Romeo 33

Comment

Ще минавам на по-скъпа

Comment

Ти си луд
                              след толкова труд

Comment

Ще минавам на по-скъпа
                                Нали ще е алфа
                                sigpic
                                Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
                                BMW E30
                                BMW E36

Comment

Working...
                                X